Home HÍREK Új csalásra figyelmeztet a Híradó – könnyű elhinni!

Új csalásra figyelmeztet a Híradó – könnyű elhinni!

SHARE

A társaság nevében nyereményjátékra hivatkozva keresnek meg telefonon ügyfeleket, és azt állítják, hogy egy nyereményjátékban telefonszámukat kisorsolták. A Szerencsejáték Zrt. hangsúlyozta, hogy nem szervez ilyen akciót.

Az érintetteknek egy bankautomatánál regisztrálniuk kell kódot, amely valójában egy mobiltelefonszám. Ennek begépelése után azonban az áldozatok valójában a csalók telefonegyenlegeit töltik fel – közölte a Szerencsejáték Zrt. a beérkezett bejelentések alapján.

Forrás : hirado.hu

Ez a  hivatalos közlemény a Szerencsejáték Zrt-től!

Csalási kísérletek a Szerencsejáték Zrt. nevében

A Szerencsejáték Zrt. ismételten felhívja a figyelmet arra a jelenleg is zajló telefonos sorozat-csalásra, melynek során társaságunk nevében ismeretlen személyek hívnak fel véletlenszerűen embereket.

Az utóbbi hetekben számos bejelentést kaptunk arról, hogy kéretlen telefonálók nyereményjátékra hivatkozva keresnek fel telefonon ügyfeleket, és azt állítják, hogy telefonszámukat kisorsolták.

A nyeremény átvételének feltételeként arról tájékoztatnak, hogy egy bank-automatánál regisztrálni kell egy általuk megadott kódot, mely valójában egy mobiltelefonszám, aminek begépelése után a gyanútlan áldozat a csalók mobiltelefon egyenlegeit tölti fel.

Tájékoztatjuk játékosainkat, hogy a Szerencsejáték Zrt. nem szervez ilyen sorsolást.

Kérjük, hogy akik hasonló esettel találkoznak, semmiképp se tegyenek eleget a csalók kérésének, és lehetőség szerint jelentsék be az esetet a lakhelyük szerint illetékes rendőr-kapitányságon.

Forrás : http://www.szerencsejatek.hu