Home SPORT Megnyerte az EHF-kupát a Pick Szeged!

Megnyerte az EHF-kupát a Pick Szeged!

SHARE

Berlin – Beírta a nevét a sportág aranykönyvébe a Pick Szeged férfikézilabda-együttese! A Tisza-partiak az EHF-kupa négyes döntőjének aranymeccsén 29-28-ra győztek az esélyesebbnek tartott francia Montpellier ellen, s ezzel a klub fennállása során először hódították el valamelyik európai kupasorozat trófeáját. A diadallal a díszes serleg mellé 100 ezer euró (30,5 millió forint) is jár az első helyezettnek.

 

– Az első lépést megtettük, most még nehezebb feladat előtt állunk, nyerni kell az eddig hibátlanul menetelő Montpellier ellen, mert kupagyőztesként szeretnénk zárni ezt a sorozatot – adta ki az utasítást Juan Carlos Pastor, a csongrádiak spanyol vezetőedzője, aki éppen a finálé napján ünnepelte 46. születésnapját. – Ez nagyobb szép siker lenne, az egész évad megkoronázása.

Az EHF-kupa négyes döntőjének egyik hőse, a kapus Mikler Roland (középen) és szegedi társai boldogan ünnepelték a trófea megszerzését (AFP)

Persze nemcsak Pastornak volt emlékezetes ez a nap, hanem a csapat válogatott kapusának, Mikler Rolandnak (29) is, aki a szombati elődöntőben, a német Füchse Berlin elleni meccsen bemutatott szenzációs védéseivel óriási érdemeket szerzett a továbbjutás kiharcolásában. Ő ugyanis utolsó mérkőzését játszotta a bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes csongrádiaknál, s szépen akart búcsúzni, mielőtt átköltözik Veszprémbe.

Mikler a fináléban is nagyon jól védett, de legalább ilyen fontos láncszeme volt a nagy sikert elérő csapatnak a balátlövő Ilyés Ferenc (32), aki átérezve a felelősség súlyát, a meccs hajrájában kettős emberhátrányban lőtt roppant fontos gólt. A védőspecialistaként elkönyvelt válogatott játékos összesen hét találatig jutott, s ezzel ő lett együttese legeredményesebb játékosa.

A Szeged szurkolótábora ahogy az elődöntő, úgy a finálé alatt is kitett magáért (Fotó: MTI)

– Nagyon régóta vártunk egy ilyen nagy diadalra, annyi második helyezés után végre feljutottunk a csúcsra. Ami pedig engem illet: ennél szebb búcsút kívánni sem tudtam volna, nagyon boldog vagyok  – lelkendezett Mikler, akit a négyes döntő legjobb kapusának is megválasztottak.

Ebben az évadban ez már a második hatalmas magyar siker, hiszen két hete a Győri Audi ETO nyerte meg a női Bajnokok Ligáját, s két hét múlva a veszprémi férficsapat sikeréért szoríthatunk ugyancsak a legrangosabb sorozat, a BL négyes döntőjében.