Home SIKERSZTORIK Hatalmas siker a zseniális magyar találmány

Hatalmas siker a zseniális magyar találmány

SHARE

Sok szülőnek lesz nagy segítség a MiniBrake nevű új távirányítású fék, ami segít megállítani a távolban száguldozó gyerek biciklijét. A “távféket” egy magyar diákcsoport találta ki és készítette el.

 

 

 

A Minibrake egy zseniális eszköz, amit teljes egészében egy fiatal magyar csapat fejlesztett ki. Most a gyártáshoz gyűjtenek pénzt.

A MiniBrake második körös prototípusát Bognár Dániel, Szesztay Péter és Szirtes Marcell közgazdász hallgató, Gombos Gergő mechatronikai mérnök hallgató, Pál Gergely villamosmérnök, valamint Kőrös Ben formatervező fejlesztette ki 2013 nyarán. Jelenleg a harmadik, gyártásra kész prototípus is elkészült, ennek piacra viteléhez kérik a srácok az alábbi felhívásban a segítséget.

Bár a csapatnak már eddig is sikerült tőkét bevonnia (40 millió forintot az Új Széchenyi Kockázati Tőke programjának keretében, a Prosperitas Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap révén), ahhoz, hogy a gyártás mielőbb beindulhasson, már most előrendelhetővé tették az első, júniusban már kiszállítható szériát.

A projektet az Indiegogo közösségi finanszírozós oldalon lehet támogatni. Ezen az oldalon induló projektek támogatására lehet pénzt gyűjteni, illetve az övékhez hasonló, már kész, de le nem gyártott termékeket előrendelni.