Home HÍREK Hárommillióért ittak energiaitalt a TEK-esek árvíz idején

Hárommillióért ittak energiaitalt a TEK-esek árvíz idején

SHARE

A TEK elszámolásának legmeglepőbb sora szerint 3 millió forintért vásároltak energiaitalt, ami azt jelenti, hogy minden egyes terrorelhárító minden áldott nap kétezer forint értékben fogyasztott energiaitalt árvíz idején – összegzi az Átlátszó.hu cikkére hivatkozva a HVG.hu.

A dokumentum tételesen közli a személyi és dologi kiadásokat az árvízi védekezéssel kapcsolatban. Kiderült az is, hogy a védekezés 8 napja alatt összesen másfél millióért vásároltak ruházati jellegű felszerelést a gátakon szolgálatot teljesítő 722 fős állománynak: 680 ezer forintért gumicsizmát, sőt gumiruhát is, 141 ezerért; 233 ezerért porálarcot, 418 ezerért kesztyűt – olvasható az Átlátszón.

Közel félmillióba került a szúnyogok elleni védekezés: 435 ezer forintot számoltak el szúnyogriasztóra, hiszen a szúnyogcsípés veszélyt jelent a keménylegényekre.

A rossz higiénés körülmények között a fertőzések elkerülése érdekében 506 394 forintért szereztek be fertőtlenítő törlőkendőt. Mindenki emlékezhet, és ma is ellenőrizhető a híradásokból, hogy igazi nyári idő volt, magas UV A és UV B sugárzás fenyegette a védekezőket – ez indokolhatja a 46 ezer forint értékű naptejbeszerzést is.

A TEK elszámolásának legmeglepőbb sora szerint 3 millió forintért vásároltak energiaitalt, ami – a TEK saját létszámadataival számolva – azt jelenti, hogy minden egyes terrorelhárító minden áldott nap kétezer forint értékben fogyasztott energiaitalt, ami akár tíz dobozt is jelenthet, de drágább itallal számolva is legalább öt.

forrás:alfahir.hu